Sarımsak ve Kekiğin Aromasına Bayılacağınız Patates Hoplatması (Galgıtması) Tarifi

Patates, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün Denizlide sıkça yapılan inanılmaz basit ama kat ve kat lezzetli bir tarif vereceğiz. Tadı damakları hoş eden sarımsak, kekik, tuz ve patatesin zeytinyağı ile dansı şahane oluyor.

Denizlide pazarda minnak patatesler galgıtmalık diye satılır. Et yemeklerin yanına, tavukla yada kahvaltıda bayılaran yenir. Yanında sarımsaklı yoğurt da oldu mu off offf.. Sözü uzatmayalım pazardan böyle mini mini patatesler buldunuzmu hemen alıp deneyin.

PATATES HOPLATMASI (GALGITMASI) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • yarım kilo minik patates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kadar kekik
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

PATATES HOPLATMASI (GALGITMASI) TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle patateslerin kabuklarını fırçalayın ve güzelce yıkayın.

✔️ Tavaya zeytinyağını koyup ezilmiş sarımsakları ilave edin. Patatesleri, tuzu, kekiği de ekleyin.

✔️ Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte ara sıra tavayı sallayarak hoplatarak :) pişirin. Su falan eklemiyoruz. Sürekli salladığımız için her tarafı eşit pişecek. Kapağı açıp karıştırmayın sakın.

✔️ Çatala batırın, eğer kolayca batıyorsa patatesler pişmiş demektir.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri