Patatesli mezelerin en sevileni! İşte patates çanağında havuç tarator tarifi

Misafir sofralarınızı taçlandıracak bir meze tarifimiz var bugün. Sunumuyla göz dolduran bu mezeyi yapmak oldukça da kolay. İşte leziz mi leziz patates çanağında havuç tarator tarifi.

Tek porsiyonluk sunumuyla fark yaratacak bir meze yapmaya ne dersiniz? Patates ve havuç taratorun muhteşem uyumuyla ortaya lezzet bombası çıkacak ve yemelere doyamayacaksınız. İşte tarifi...

PATATES ÇANAĞINDA HAVUÇ TARATOR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Çanaklar için;

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarator kısmı için;

  • 5 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı ağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 kase süzme yoğurt

Süslemek için

  • Nane, maydanoz, dereotu, pulbiber

PATATES ÇANAĞINDA HAVUÇ TARATOR NASIL YAPILIR?

  1. Öncelikle patatesi yıkayıp soyun. İkiye üçe bölüp tencereye alın. Üzeri geçecek kadar su koyup haşlayın. Patatesin suyunu ara ara kontrol edin. Patatesler iyice yumuşayınca ocağın altını kapatın. Suyu bitmemişse süzün. Patates ezici ya da çatalla püre yapın. Üzerine tuzu, baharatları ve sıvı yağı ekleyin.
  2. Püreden mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve parmaklarınızla çukur yapıp çanak şekli verin. Servis tabağına alın.
  3. Havuçları yıkayıp soyun ve rendeleyin. Tavaya sıvı yağı ve havuçları alıp havuçlar rengini verene kadar pişirin. Karıştırmayı ihmal etmeyin ki havuçlar yanmasın. Tuz ekleyip ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  4. Soğuyan havuçları süzme yoğurtla karıştırın. Sıkma torbasına yerleştirip patates çanakların içine sıkın.
  5. Maydanoz, dereotu, nane gibi istediğiniz yeşilliklerle süsleyip pul biber serpin. Sıcak servis edecekseniz tereyağında pul biberi kavurup da dökebilrsiniz. Özellikle et yemeklerinin yanında çok yakışacaktır.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri