Tek porsiyonluk sunumuyla fark yaratacak bir meze yapmaya ne dersiniz? Patates ve havuç taratorun muhteşem uyumuyla ortaya lezzet bombası çıkacak ve yemelere doyamayacaksınız. İşte tarifi...
PATATES ÇANAĞINDA HAVUÇ TARATOR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Çanaklar için;
- 5 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarator kısmı için;
- 5 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı ağ
- 1 tutam tuz
- 1 kase süzme yoğurt
Süslemek için
- Nane, maydanoz, dereotu, pulbiber
PATATES ÇANAĞINDA HAVUÇ TARATOR NASIL YAPILIR?
- Öncelikle patatesi yıkayıp soyun. İkiye üçe bölüp tencereye alın. Üzeri geçecek kadar su koyup haşlayın. Patatesin suyunu ara ara kontrol edin. Patatesler iyice yumuşayınca ocağın altını kapatın. Suyu bitmemişse süzün. Patates ezici ya da çatalla püre yapın. Üzerine tuzu, baharatları ve sıvı yağı ekleyin.
- Püreden mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve parmaklarınızla çukur yapıp çanak şekli verin. Servis tabağına alın.
- Havuçları yıkayıp soyun ve rendeleyin. Tavaya sıvı yağı ve havuçları alıp havuçlar rengini verene kadar pişirin. Karıştırmayı ihmal etmeyin ki havuçlar yanmasın. Tuz ekleyip ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan havuçları süzme yoğurtla karıştırın. Sıkma torbasına yerleştirip patates çanakların içine sıkın.
- Maydanoz, dereotu, nane gibi istediğiniz yeşilliklerle süsleyip pul biber serpin. Sıcak servis edecekseniz tereyağında pul biberi kavurup da dökebilrsiniz. Özellikle et yemeklerinin yanında çok yakışacaktır.
Afiyet Olsun!