Bir kere tadan hep yemek istiyor. Artan kakaolu keklerinizi değerlendirmek için de harika bir lezzet. Gerçi bu lezzet için kalkıp kakaolu pandispanya bile yapılır:) Pastanelerde kapış kapış giden mis kokulu, pamuk gibi yumuşacık, lezzetli mi lezzetli pastiçi bir kere olsun mutlaka deneyin.
PASTİÇ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağına yakın un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
İçi için;
- 1 paket kakaolu pandispanya (Bayatlamış artan kek, bisküvi vs hepsini kullanabilirsiniz)
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ceviz içi ya fa fındık içi
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
PASTİÇ NASIL YAPILIR?
- Öncelikle hamuru için yoğurma kabına ılık sütü, mayayı ve toz şekeri koyup karıştırın. 5 dakika bekleyin. Yumurtanın beyazını, sıvı yağı ilave edin. 2 su bardağı kadar unu dökün. Tuzu ekleyip karıştırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika dinlendirin.
- İç harcı için ufalanmış kakaolu kek, bisküvi ne varsa geniş bir kaseye alın. Sütü iri çekilmiş cevizi, tarçını ve kuru üzümü ilave edip karıştırın.
- Hamurun mayasını almak için tezgahta 1 dakika yoğurun. 2 bezeye ayırın.
- Her birini dikdörtgen formatte merdaneyle açın.
- Hazırladığınız harcın yarısını güzelce sürüp rulo sarın.
- 3 parmak kalınlığında kesin.
- Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!