Kat kat hamurun kakaolu kekli üzümlü harçla birleşmiş hali: Pastiç tarifi

İzmir pastanelerinin olmazsa olmaz hamur işidir pastiç. Ay çöreğinin kare hali de diyebiliriz aslında. Peki pastiç nasıl yapılır, tarifi nasıldır?

Bir kere tadan hep yemek istiyor. Artan kakaolu keklerinizi değerlendirmek için de harika bir lezzet. Gerçi bu lezzet için kalkıp kakaolu pandispanya bile yapılır:) Pastanelerde kapış kapış giden mis kokulu, pamuk gibi yumuşacık, lezzetli mi lezzetli pastiçi bir kere olsun mutlaka deneyin.

PASTİÇ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağına yakın un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

İçi için;

  • 1 paket kakaolu pandispanya (Bayatlamış artan kek, bisküvi vs hepsini kullanabilirsiniz)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz içi ya fa fındık içi
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

PASTİÇ NASIL YAPILIR?

  1. Öncelikle hamuru için yoğurma kabına ılık sütü, mayayı ve toz şekeri koyup karıştırın. 5 dakika bekleyin. Yumurtanın beyazını, sıvı yağı ilave edin. 2 su bardağı kadar unu dökün. Tuzu ekleyip karıştırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  2. Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika dinlendirin.
  3. İç harcı için ufalanmış kakaolu kek, bisküvi ne varsa geniş bir kaseye alın. Sütü iri çekilmiş cevizi, tarçını ve kuru üzümü ilave edip karıştırın.
  4. Hamurun mayasını almak için tezgahta 1 dakika yoğurun. 2 bezeye ayırın.
  5. Her birini dikdörtgen formatte merdaneyle açın.
  6. Hazırladığınız harcın yarısını güzelce sürüp rulo sarın.
  7. 3 parmak kalınlığında kesin.
  8. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam serpebilirsiniz.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri