Pastanelerin En Sevilen Lezzeti! Tadına Doyamayacağınız Pofidik Simit Poğaça Tarifi

Hamur işleri Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bugün sizlere kahvaltıya beş çaylarına yakışan harika bir simit poğaça tarifimiz var. Çayla çok iyi gidiyor. Bol susamlı simitle poğaçayı birleştiren enfes lezzet. İşte size pastanedekilerin tıpatıp aynısı simit poğaça tarifi.

Simit ve poğaça kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerindendir. İki lezzeti birleştirip ortaya enfes bir tarif çıkardık.

Yanında çayla çok iyi gidecek bu eşsiz simit poğaça tarifini mutlaka deneyin.

SİMİT POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

İç Harcı İçin;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için :

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • yarım çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam .

SİMİT POĞAÇA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Derin bir kaba yaş mayayı,ılıtılmış sütü ve şekeri koyup 10 dakika bekletin.

✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı ilave edip karıştırın.

✔️ Tuzunu koyun.

✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Unu çok koyarsanız sert olur. Dikkatli ekleyin.

✔️ Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.

✔️ Bir kasede pekmezi, suyu karıştırın.

✔️ Başka bir kaseye kavrulmuş susamı koyun.

✔️ Hamuru 15 eşit bezeye ayırın.

✔️ Her bir bezeyi parmak uçlarınızla bastırarak açın. İçine bir parça kaşar peyniri koyup kapatın. Her tarafını  önce pekmezli su karışımına sonra susama bulayın.

✔️ Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

✔️ 30 dakika tepside mayalandırın.

✔️ Yanlamasına bıcakla çizikler atın. Önceden ısıtılmış fırında 190 derece üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri