Pastanede Yediğiniz Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye Tarifi

Kurabiyeler, Türk Mutfağının sevilen hamur işlerindendir. Bugün çayın yayına ne yapsam diyenlere pastanedekiler gibi bir kurabiye tarifi vereceğiz. Kıyır kıyır ağızda dağılan cevizli kurabiye favoriniz olacak.

Uzun zamandır kurabiyeleri şekil verirken dondurma kaşığı kullanıyorum. Görüntüsü şahane oluyor. Kurabiyelerde cevizin lezzetini çok seviyorum. Bugün sizlere en sevdiğim cevizli kurabiyenin tarifini vereceğim. Deneyince siz de bana hak vereceksiniz.

Tadı damağınızı şenlendirek bu eşsiz lezzeti yapmak için kolları sıvayın...

CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 150 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiğince un

CEVİZLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını karıştırma kabına alın. Ben kurabiyeleri geniş bir cam kasede yoğuruyorum.

✔️ Un ve ceviz hariç diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.

✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

✔️ En son cevizi de ekleyip 1 dakika yoğurup bırakın.

✔️ Dondurma kaşığı ile şekil verip yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin.

✔️ 180 derece fırında çok pembeleşmeden pişirin.

✔️ Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.

✔️ Dilerseniz üzerine çikolata sosu gezdirebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri