Çayın yanına yemelere doyamayacağınız bir kurabiye tarifi adıyla tadıyla olay. Pastane vitrinlerinde gördüğümüz o lezzeti artık evinizde yapabileceksiniz.
Hiç vakit kaybetmeden tarife geçelim...
PASTANE USULU ORJİNAL MANTAR KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2,5 su bardağı toz fındık
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı kakao
PASTANE USULU ORJİNAL MANTAR KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Karıştırma kabına toz fındığı alın.
✔️ Yumurtanın beyazını, sıvı yağı ilave edin.
✔️ Pudra şekerini ve kakoyu da koyup güzelce yoğurun. Biraz sert bir kıvamda olmalı, gerekirse mutlaka toz fındık ekleyin.
✔️ Hamurdan cevizden küçük parçalar alın ve pudra şekerine batırın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Şişe kapağı yardımıyla mantar şekli verin.
✔️ Önceden ısıttığınız fırında 170 derece 15 dakika pişirin. Başlangıçta yumuşak olacak tedirgin olmayın. Sonra hafif daha sertleşiyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.