Pastanede O Kurabiyenin Tarifini Bulduk! Kıyır Kıyır İçi Lokum Gibi Mantar Kurabiye Tarifi

Bugün çayın yanına ne yapsam diyenleri harika bir lezzetle tanıştıracağız. Gerçek pastane tarifi olan bu kurabiyeye bayılacaksınız. Ağızda lokum gibi eriyen mantar kurabiye çayın yanına çok iyi gidecek

Çayın yanına yemelere doyamayacağınız bir kurabiye tarifi adıyla tadıyla olay.  Pastane vitrinlerinde gördüğümüz o lezzeti artık evinizde yapabileceksiniz.

Hiç vakit kaybetmeden tarife geçelim...

PASTANE USULU ORJİNAL MANTAR KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2,5 su bardağı toz fındık
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı kakao

PASTANE USULU ORJİNAL MANTAR KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Karıştırma kabına toz fındığı alın.

✔️ Yumurtanın beyazını, sıvı yağı ilave edin.

✔️ Pudra şekerini ve kakoyu da koyup güzelce yoğurun. Biraz sert bir kıvamda olmalı, gerekirse mutlaka toz fındık ekleyin.

✔️ Hamurdan cevizden küçük parçalar alın ve pudra şekerine batırın.

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

✔️ Şişe kapağı yardımıyla mantar şekli verin.

✔️ Önceden ısıttığınız fırında 170 derece 15 dakika pişirin. Başlangıçta yumuşak olacak tedirgin olmayın. Sonra hafif daha sertleşiyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri