Bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Pastane usulü mahlepli tuzlu kurabiye tarifi

Bugün, tuzlu kurabiye sevenlere ağızda dağılan, bayatlamayan, garantili bir tarif hazırladık. Kolay yapımı ile de dikkatleri üzerine çeken mahlepli tuzlu kurabiyeleri dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz. Peki, pastane usulü Mahlepli Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır? İşte daha önce defalarca denenmiş tam ölçülü mahlepli tuzlu kurabiye tarifi…

Bu kurabiye çörekotlu misket kurabiye, minik tuzlu kurabiye, çörekotlu tuzlu kurabiye, pastane tuzlusu, mahlepli tuzlu kurabiye, çörekotlu bit kurabiye, tek lokmalık tuzlu kurabiye, sirkeli tuzlu kurabiye gibi pek isimle de biliniyor. Çay saatlerinin, altın günlerinin vazgeçilmezi olan bu kurabiyenin sırrı mahlep ve sirkeden geliyor. Lezzetini artırmak için dilerseniz içerisine yarım çay bardağı kadar iri çekilmiş ceviz içi de koyabilirsiniz. Fındıktan çok az büyük misket şekli verilen tek lokmalık bu kurabiyelerin yemesi de çok keyifli. Siz dilerseniz farklı şekillerde de hazırlayabilirsiniz. Unutmadan epey bereketli bir kurabiye, az kişiye yapacaksanız ölçüleri yarıya indirebilirsiniz.

Pastane Usulü Mahlepli Tuzlu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
➞ 250 oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
➞ 1 çay bardağı sıvı yağ
➞ 2 yemek kaşığı çörek otu
➞ 2 adet yumurtanın akı
➞ 1 tatlı kaşığı mahlep
➞ Yarım paket kabartma tozu
➞ 2 yemek kaşığı pudra şekeri
➞ 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
➞ 1.5 tatlı kaşığı tuz
➞ 4-5 su bardağı un

Üzeri için;
➞ 2 adet yumurta sarısı

Pastane Usulü Mahlepli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
✔️ Yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağını, çörekotunu, yumurta akını, mahlepi, kabartma tozunu, pudra şekerini, sirkeyi, tuzu alıp güzelce yoğurun.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurdan misket şeklinde yuvarlak şekiller yapın.
✔️ Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
✔️ Üzerlerine çörekotu, haşhaş, susam serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri