Pastanelerde çayla en çok tercih edilen lezzetlerden biri de ay çöreğidir. Evde ay çöreği yapmak isterseniz artan kekleri de değerlendirebilirsiniz aklınızda olsun. Çay keyfinizi ikiye katlamak ve övgüler almak istiyorsanız bu tarifi mutlaka uygulayın...
Ay çöreği için gerekli malzemeleri sıralayalım;.
➞ 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
➞ 1 çay bardağı sıvı yağ
➞ 1 çay bardağı ılık su
➞ 1 tatlı kaşığı kuru maya
➞ 1 tatlı kaşığı mahlep
➞ Yarım çay kaşığı tuz
➞ 3,5-4 su bardağı un
➞ 4 yemek kaşığı şeker
➞ 1 tane yumurta akı
İç harcı için;
➞ 3 su bardağı robotta çekilmiş kek
➞ 1 yemek kaşığı tereyağı
➞ Yarım su bardağı fındık veya ceviz
➞ Yarım su bardağından biraz fazla kuru üzüm
➞ Yarım su bardağı doğranmış kuru kayısı
➞ 1 çay kaşığı tarçın
➞ 1 tane portakal kabuğu rendesi
➞ 2 paket 80 gramlık çikolata
Üzeri için;
➞ 1 adet yumurtanın sarısı
➞ File fındık
Ay çöreği için gerekli malzemeleri sıralayalım;.
✔️ İç harcını hazırlayalım. Tereyağı ve çikolataları teflon tavaya alın ve eritin. Diğer malzemeleri başka bir kaba alın. Çikolatalı karışımı üzerine döküp güzelce karıştırın. Elinizle toparlayamıyorsanız çok az süt ekleyin.
✔️ Hamuru yoğuralım.Karıştırma kabına ılık suyu, mayayı, şekeri alıp 10 dakika bekletin. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, mahlepi, tuzu, yumurta akını da ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Hafif unlayarak yassı şeklinde açıp içine iç harcından koyup kapatın. Elinizle hafif esneterek ay şeklini verin.
✔️ Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Üzerinlerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: gonul_mutfakta / Derleme: Sağlıkhaberciniz