Bugün akşam yemeğine içinizi ısıtacak, sizi zinde tutacak paşazade çorbası yapmaya ne dersiniz? Sofrada bu lezzet varsa başka yemeğe de ihtiyaç duymayacaksınız. İşte enfes tadı ile paşazade çorbası tarifi!
PAŞAZADE ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet orta boy patates
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yaklaşık 1 litre su
Köftesi için;
- 300 gr. az yağlı kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Bir tutam maydanoz
- 1 dilim bayat ekmek içi ya da 1 yemek kaşığı kadar galeta unu
- Tuz
- Karabiber
Terbiyesi için;
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
PAŞAZADE ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Köftesini hazırlamakla başlayalım. Geniş bir kasede kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, ince ince doğranmış maydanozu, rondodan geçirdiğiniz ekmek içini, tuzu ve karabiberi ekleyip 4-5 dakika güzelce yoğurun. Un koyduğunuz tabağa misket şeklinde köfteler yapın.
- Bu arada tencereye 1 litre kadar su koyup kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya küp küp doğradığınız patatesleri ve haşlanmış nohutları ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar kaynatın.
- Patatesler yumuşayınca köfteleri içerisine atın.
- Bu arada terbiyesi için bir kasede yumurtayı, unu ve yoğurdu karıştırın ve krema kıvamına gelmesini sağlayın. Süzme yoğurt kullanırsanız su ekleyerek kıvamını açın. Daha sonra çorbanın suyundan 1 kepçe alıp terbiyesine ekleyin ve ılıklaştırın.
- Yavaş yavaş çorbaya terbiyeyi ekleyin. Bir taraftan da sürekli karıştırın.
- Tuzunu kontrol edin. Suyu azalmışsa kaynar su ekleyin.
- Tabada tereyağını eritip kuru naneyi kavurun ve çorbaya ekleyin.
- Mis gibi çorbanız hazır!
Afiyet Olsun!