Kahvaltıların, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan poğaçaların ana malzemesi temelde aynıdır. Diğer yandan farklı katlama teknikleriyle usta şeflerin eli değmiş gibi görselliği üst seviyede olan poğaçalar yapabilirsiniz. Görünüşünün aksine yapılışı hiç vaktinizi almayacak baştan söyleyelim.
PAPYON POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurtanın beyazı
- 1 yemek kaşığı silme kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
PAPYON POĞAÇA NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına ılık sütü, suyu, mayayı ve şekeri alıp karıştırın.10 dakika bekletin.
- Yumurtayı, sıvı yağı, tuzu ve azar azar unu ilave ederek pürüzsüz, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
- Hamurdan mandaline büyüklüğünde bezeler yapın.
- Hafif unladığını tezgahta merdaneyle açın. Üstten bir kesik, alttan da iki kesik atın. Kenarlarını birleştirip ortasında kalan parçayı yukarıya doğru kapatın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece ırında pişirin.
Afiyet Olsun!