Özel Sosu ile Meşhur Antep Usulü Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi Tabak Tabak Yeniyor

Antep mutfağında etin ayrı bir yeri var. Bugün sizlerle Gaziantep'in meşhur yoğurtlu patates yemeğini paylaşacağız. Patates, yoğurt, nohut ve etten oluşan harika bir lezzet. Oldukça besleyici olan bu yemeğin detaylarına geçelim.

Gaziantep Mutfağının en meşhur yemeklerinden biri de yoğurtlu patates yemeğidir. İçerisinde et, nohut, patatesin olduğu bu yemek diğer yörelerse çok az biliniyor nedense...

Patatesler et suyunda piştiği için harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Haspir ile üzerine özel bir tereyağlı sos yapılıyor. Haspir yoksa nane de kullanabilirsiniz. Haspir ne diyenler varsa hemen açıklayalım. Aslında adı aspir halk arasında haspir olarak biliniyor, yalancı safran diyebilirsiniz.

YOĞURTLU PATATES YEMEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 3 adet orta boy patates
  • 300 gr süzme yoğurt
  • 2 litre su
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı haspir ya da nane
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

YOĞURTLU PATATES YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle eti pişirelim. Tencereye sıvı yağı koyup ısıtın. Isınan yağa eti ekleyip 10-15 dakika kavurun. Üzerine 2 litre sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 1 saat pişirin.

✔️ Patatesleri hazırlayalım. Bu arada patatesleri soyup küp küp doğrayın. (Etle aynı olsun, kuşbaşı şeklinde) Kararmaması için tuzlu suyun içinde bekletin.

✔️ Etler yumuşayınca yıkayıp süzdüğünüz patatesleri etlere ilave edin.
Patatesler yumuşayana kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.

✔️ Patatesler pişmeye yakın haşlanmış nohutu da ilave edin.

✔️ Geniş bir kaseye yoğurdu, yumurtayı, unu karıştırın. Yemeğin suyundan yavaşça ekleyip bir taraftan da karıştırarak yoğurtlu karışımı ılıklaştırın.

✔️ Patatesli etin içerisine yoğurtlu karışımı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.

✔️ Bir taşım kaynatın.

✔️ Tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın.

✔️ Diğer taraftan özel sosunu hazırlayalım. Bunun için tereyağı eritip haspiri ekleyin. Hazırladığınız tereyağlı sosu yemeğe ilave edip karıştırın.

✔️ Sıcak sıcak bekletmeden servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri