Lokantalarda içip evde bir türlü kıvamını tuttaramadığınız mercimek çorbasını artık usta şef edasıyla yapmaya hazır olun. Lezzeti tadı tuzu kıvamı 10 numara oluyor. Gözü kapalı deneyin mutlaka...
ESNAF LOKANTALARINDAKİ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 8 su bardağı su
- 2 su bardağı kemik suyu
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bağlamak için;
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı pulbiber
ESNAF LOKANTASINDAKİ MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
✔️ Mercimeği bol suda yıkayın. Süzgeçle yıkarsanız daha kolay olur. Süzgeçin altınan akan su tamamen berrak olunca tamamdır. Bu aşama önemli.
✔️ Mercimeği tencereye alıp üzerine suyu, tuzu, sıvı yağı, yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynadıktan sonra kevgirle köpüğünü alıp ocağın altını kısın ve 20 dakika kadar kaynatın. Ara ara el çırpıcısıyla çırpın ki dibi tutmasın.
✔️ Başka bir tencereye sıvı yağı, rendelenmiş sarımsağı ekleyip kavurun. (Bu işlemi el çırpıcısıyla yapın). Unu ilave edip güzelce kavurun. Kimyonu koyun.Süzgeç yardımıyla kaynayan mercimeği yavaş yavaş dökün. Bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Sosu için tereyağını küçük bir tavaya koyup eritin. Eriyince pul biberi ekleyip kavurun ve ocağın altını kapatın.
✔️ Çorbaları servis ederken üzerlerine sostan gezdirin.
✔️ Yanına limon ve kıtır ekmek de varsa değmeyin keyfinize...
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın