Diyarbakır'ın meşhur yemeklerindendir meftune yemeği. Et, patlıcan, domates, sumak başrolde oynar. Bugün lezzeti damağınızda kalacak bu eşsiz lezzetin tarifini vereceğiz.
Baştan söyleyelim bu yemek, karburga etiyle yapılır. Salça konmaz, bol domatesli olur. Yarım kilo patlıcan a 1 kilo domates kullanılır ve susuz pişer.Sarımsaksız bir meftune yemeği düşünülmez:)
Umarız sizlerde bu lezzetli patlıcan yemeğinin tarifini deneyince beğenirsiniz.
Ağzınız sulandıysa karnınız acıktıysa gelelim tarifimize...
MEFTUNE YEMEĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 400 gram kemikli kuzu eti
- 3 adet büyük boy patlıcan
- 800 gr kırmızı domates
- 8 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tane sumak
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
MEFTUNE YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Malzemeleri hazırlayalım. Patlıcanları uzunlamasına dörte bölün. Küp Küp doğrayın.Biberleri ve domatesleri de yemeklik doğrayın.Sarımsakları ince ince doğrayın.
✔️ Tencereye eti (pişmeden direk çiğden), biberi, patlıcan, domatesi, sarımsağı ekleyip harmanlayın.
✔️ En üste tuzu ve yağı ekleyin.
✔️ Sumak 1,5 su bardağı ılık suyun içine ekleyin ve 3 dakika kaynatın. 10 dakika sonra süzebilirsiniz.
✔️ Ocağın altını açıp, sumağı da ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 1 saat pişirin. Bu arada yemeği kesinlikle karıştırmayın.
✔️ Etler pişmişse yemek pişmiştir:)
Yanına pilav, bol salata ile dumanı üstünde tutan meftune yemeğini yemeye hazır olun.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın