NOHUTLU KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı pirinç (Tarifde, osmanlı baldo pirinç kullanılmıştır)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı tavuk yada et suyu
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı nohut
- 1 tatlı kaşığı silme tuz (Damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz)
NOHUTLU KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAVIN HAZIRLANIŞI
- Yeterli büyüklükte bir kaba 2 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve pirinci ilave ederek yarım saat bekletin.
- Pilav tenceresini ocağa alın. Sıvı yağını ve tereyağını ekleyerek ısıtın.
- Islattığınız pirinci bol suda nişastası gidene kadar yıkayın.
- Süzülen pirinçleri ısıttığınız yağın üzerine ilave ederek yaklaşık 2 dk kavurun.
- Daha sonra buzluktaki haşlanmış nohutunuzdan 2 yemek kaşığı ekleyin ve karıştırmadan biraz erimesini bekleyin. Yaklaşık 2 dakika kavurun.
- 1 su bardağı sıcak suyunu ve yarım su bardağı et/tavuk suyunu ekleyip tuzunu ayarlayın.
- Göz göz olana kadar kaynatın ve tencerenin kapağını kapatarak çekene kadar kısık ateşte pişirin(Yaklaşık 12 dakika).
- Suyunu çektikten sonra yıkayıp süzdüğünüz kuş üzümünü ilave edin ve ocağın altını kapatıp üzerine peçete kapatıp, dinlenmeye bırakın.
- Sıcak servis edin.
Afiyet olsun:)
Püf Noktaları
- Pirinci çok fazla kavurmayın
- Islattığınız pirinci bol suda nişastası gidene kadar yıkayın.
- Et/tavuk suyu ilave ettiğinizde daha lezzetli ve besleyici bir pilavınız olur.
- Kullancınız pirince göre suyun miktarı değişebilir.
- Kuş üzümünü döktükten sonra karıştırmayın. Aksi halde renk verir.