Çocuklarınızla birlikte biraz eğlenmeye ne dersiniz? Ya da kendiniz hazırlayıp onları şaşırtın. 1 bardak sütle fırından çıkan kurabiyeler mutluluk garantili :) Unutmadan doğum günleri için de harika bir alternatif olabilir. Yani her şekilde her zaman severek yenebilecek bir tarif.. Haydin mutfağa!
Kaplumbağa Kurabiye İçin Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Damla Çikolata
Kaplumbağa Kurabiyenin Yapılışı
Kakao, damla çikolata ve un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alın.
Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
Hamuru 1/3'ünü ayırıp içerisine kakao döküp tekrar yoğurun.
İki parça hamuru da ayrı ayrı streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Beyaz hamurdan 5 adet fındık büyüklününde toplar yapın. Bunun 4 tanesini ayak için 1 tanesini de kafa için kullanacaksınız.
Kakaolu hamurdan da kamplumbağanın sırtını, damla çikolatadan da gözlerini yapıp tatlı kaplumbağalarınızı hazırlayın.