Nermin Yazılıtaş'tan fırında domates soslu köfte tarifi

Türk Mutfağında çeşit çeşit lezzetli köfteler vardır. Bugün sizlere yapılışı kolay ve pratik bir köfte tarifi vereceğiz. Domates sosu ve eriyen kaşarlarla lezzetine doyamayacağınız bu tarifi mutlaka deneyin.

Bu tarifi yazın taze domatesi rendeleyip, kışın da buzluğunuzdaki yada konserve domates soslarınızı kullanarak yapabilirsiniz. Davet sofralarınızı süsleyecek bu enfes yemeğin yanına pilav ve salata da çok yakışacaktır.

Hazırsanız hemen tarifimize geçelim.

FIRINDA DOMATES SOSLU KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Köftesi için;

  • 700 gr dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için;

  • 3-4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağına yakın su

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • Maydonoz

FIRINDA DOMATES SOSLU KÖFTE TARİFİNİN YAPILIŞI

  1. Öncelikle köfteyi yoğuralım. Geniş bir karıştırma kabına rendelenmiş soğanı, , sarımsağı, yumurtayı, kıymayı, galeta ununu, tuzu ve baharatları ekleyip 5 dakika yoğurun.
  2. Köftenin üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın ve yarım saat dinlendirin.
  3. Dinlenen köfteden ceviz büyüklüğünde toplar yapıp fırın kabına dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  5. Domates sosunu yapalım. Tavaya sıvı yağı, tereyağını, minik doğranmış soğanı ve yeşil biberi alıp 2-3 dakika soteleyin. Rendelenmiş domatesi ilave edip 1 dakika pişirin ve içerisine domates salçası ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar pişirin.1 su bardağı kadar su ilave edip kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve kekik ilave edip ocaktan alın.
  6. Pişen köfteleri fırından çıkartıp üzerine domates sosu gezdirin. 2-3 dakikada sosla pişirin.
  7. En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.

Afiyet olsun

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri