Bugün sütlü tatlı severlere lezzetli bir tarifle geldik. Leziz mi leziz bu tatlıyı kime ikram etseniz ikincisini isteyecektir. Yapımı oldukça kolay bu tatlının püf noktalarına dikkat ederseniz sararken kırılma, çatlama kesinlikle yaşamazsınız rahat olun. Hem sunumu hem de lezzetiyle yiyenlerin damaklarında iz bırakacak bu tatlının yapımına hemen geçelim.
Saray dürüm için gerekli malzemeleri sıralayalım:
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Krem şanti için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Arası ve üzeri için: Antep fıstığı tozu
Ayrıca: 2 su bardağı hindistan cevizi
Saray dürümün yapılışına geçelim:
✔️ Fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizini eşit bir şekilde yayın.
✔️ Muhallebiyi yapalım.Tencereye sütü, şekeri ve unu alıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Vanilyayı ve tereyağı ekleyip karıştırın. Topaklanma olmaması lazım, pürüzsüz bir kıvamda olmalı.
✔️ Muhallebiyi sıcak sıcak tepsiye dökün. Spatula ile üzerini dümdüz yapın.
✔️ Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Daha sonra buzdolabında iyice soğumasını sağlayın.
✔️ Bu arada krem şantiye soğuk sütü ekleyip mikserle 3-4 dakika kar gibi olana kadar çırpın.
✔️ Soğuyan muhallebiye güzelce yayın.
✔️ Kısa kenarını ikiye, uzun kenarını 6'ya bölerek toplam 12 parça elde edecek şekilde kesin.
✔️ Üzerine bolca antep fıstığı serpin.
✔️ Spatula desteğiyle her bir dilimi rulo yapıp servis tabağına alın.
✔️ Her bir ruloyu ortadan ikiye bölerek porsiyonluk olarak dilimleyin.
✔️ Üzerine antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.