Kıyır Kıyır Tel Tel El Açması Nişastalı Börek Tarifi

Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir börekler. El açmasının yerini de hiç birşey tutmaz. Ama herkes merdaneyle yufka açamaz. Bu börek ise diğerlerinden biraz farklı . Yufka açmayı bilmeyenler bile rahatlıkla yapabiliyor. İşte size tel tel ayrılan kıyır kıyır nişastalı börek tarifi...

Yufkayı açmayı bilmiyorum ama bu böreği kolaylıkla yapıyorum. Hazır yufkadan da yaptığım güzel tarifler var ama bu nişastalı börek farklı. Ara ara sofralarımıza konuk ediyoruz kendisini.

5 çaylarının kahvaltılarının vazgeçilmezi oluyor. Servis etmeden tepside bittiğini bile hatırlıyorum:)

EL AÇMASI MAYASIZ NİŞASTALI BÖREK TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 1 su bardagi süt
  • Yarim su bardagindan bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatli kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Yaklasik 4 su bardagi un

İç harcı için;

  • 1 kase peynir
  • Bir tutam maydanoz

Üzerini yaglamak icin

Hamuru acmak icin nişasta

EL AÇMASI MAYASIZ NİŞASTALI BÖREK NASIL YAPILIR?

✔️ Derin bir kaba sütü, yumurtayı, sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu koyun. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.

✔️ Hamuru 24 bezeye ayırın.

✔️ Üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin.

✔️ Tavada tereyağını eritin. Aralarına süreceğiz.

✔️ Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde nişasta ile açın. Aralarına tereyağ sürüp 12 sini üst üste koyun. 12 sini birlikte merdana ile fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.Hamuru güzelce tepsiye yerleştirin. Peynirli harcı her yerine eşit bir şekilde yayın. Diğer 12 bezeyi de aynı şekilde tek tek açıp sonra birlikte açarak ikini katı yerleştirin.

✔️ Bıcak yardımıyla kare kare kesin.

✔️ Üzerine bolca eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün.

✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızaran akadar pişirin.

✔️ Fırından çıkarına üzerine mutfak bezi kapatıp 15 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri