Beklenmedik misafire şipşak hazır etmelik pratik bir yaz tatlısı

Mozaik pasta; eskimeyen, bıkmadan usanmadan yenilen bir tatlıdır. 7'den 77'ye herkes sever. Hala pastanelerin, ünlü kafelerin demirbaşı olan bu lezzeti evde yapmak isterseniz işte tarifi...

Buzlukların olmazı olan mozaik pastanın bu halini mutlaka deneyin. Tıpkı pastaneden alınmış gibi oluyor.

Malzemeler

  • 2 kutu çiğ krema
  • 2 paket sütlü çikolata (60 gr)
  • 2 paket bitter çikolata (60 gr)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5-2 paket petibör bisküvi

Yapılışı

  1. Tencereye çiğ kremayı ve tereyağını alıp kaynama noktasına getirin.
  2. Kenarlarından fokurdamaya başlayınca ocağın altını kapatın.
  3. Çikolataları kremanın içine atıp karıştırarak erimesini sağlayın. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
  4. Petibör bisküviyi iki üç parçaya bölürek geniş bir kaba alın.
  5. Üzerine soğuyan çikolatalı karışımın dökün.
  6. Kullanmak istediğiniz kalıbı streç filmle sarın.
  7. Bisküvili karışımı döküp üzerini düzeltin.
  8. Derin dondurucuda 2 saat bekletin.
  9. Dolaptan çıkarıp üstünü istediğiniz meyveyle süsleyip servis edin.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri