Buzlukların olmazı olan mozaik pastanın bu halini mutlaka deneyin. Tıpkı pastaneden alınmış gibi oluyor.
Malzemeler
- 2 kutu çiğ krema
- 2 paket sütlü çikolata (60 gr)
- 2 paket bitter çikolata (60 gr)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5-2 paket petibör bisküvi
Yapılışı
- Tencereye çiğ kremayı ve tereyağını alıp kaynama noktasına getirin.
- Kenarlarından fokurdamaya başlayınca ocağın altını kapatın.
- Çikolataları kremanın içine atıp karıştırarak erimesini sağlayın. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
- Petibör bisküviyi iki üç parçaya bölürek geniş bir kaba alın.
- Üzerine soğuyan çikolatalı karışımın dökün.
- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç filmle sarın.
- Bisküvili karışımı döküp üzerini düzeltin.
- Derin dondurucuda 2 saat bekletin.
- Dolaptan çıkarıp üstünü istediğiniz meyveyle süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun!