Mısır unlu bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? İşte mayasız mısır unlu poğaça tarifi

İştahınızı kabartacak mayasız şipşak poğaçaları mutlaka deneyin. Kolay ve pratik hazırlanması nedeniyle favoriniz olacak poğaçalar oldukça da lezzetli. Kabaklı iç harcıyla yiyenleri şaşırtacak. İşte mısır unuyla yapılan kabartma tozlu poğaça tarifi....

Hepimiz,kıyır kıyır, lezzetli poğaçalara hayranız. Bugün vereceğimiz mısır unlu poğaçalar ise akıllara kazınacak cinsten. Hem yapmakta hiç zorlanmayacağınız hem de kolay yolla harikalar yaratabileceğiniz bir tarif olacak.Dilerseniz farklı iç harçlarıyla da hazırlayabilirsiniz, biz kabakla yaptık. Lafı uzatmayalım hemen tarifimize geçelim.

MISIR UNLU POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım küçük su bardağı sıvı yağ
  • Yarım küçük su bardağı yoğurt
  • 70 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı çok amaçlı un

İç harcı için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet yeşil kabak
  • 1 tatlı kaşığı uz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kırmızı pul biber

MISIR UNLU POĞAÇA NASIL YAPILIR?

  1. Kabağın kabuklarını soyun, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Tavaya sıvı yağı ve soğanı ekleyip 3-4 dakika kavurun. Ardından kabakları ilave edip suyunu salana kadar orta ateşte pişirin. Suyunu salınca tuzu, pulbiberi ekleyip ekleyin. Suyunu çekince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  2. Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağını, yumurtanın beyazını, sirkeyi, yoğurdu ekleyip karıştırın. Kabartma tozunu, tuzu ve mısır ununu ekleyin. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
  3. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın.
  4. Bezelerin her birini elinizle açıp iç harcından koyun ve ortaya doğru kapatıp oval bir şekil verin. Ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Patates dilimleyici ile ortalarına bastırın.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri