Bu kurabiyeler benim doğumgünlerinde, günlerde en çok yaptığım kurabiyelerden biri. Mısır gevreğinin verdiği o çıtırlık, kurabiyenin o kıyır kıyır kıyır dokusu gerçekten muhteşem. Bazen iki ölçü yapıp piştikten sonra soğutup buzluğa kaldırıyorum. İstediğim zaman çıkarıp oda sıcaklığına geldikten sonra çikolataya ve mısır gevreğine bulayıp ikram ediyorum. Benim için çok pratik oluyor. Size de fikir olsun.
Mısır Gevrekli Kurabiye İçin Gereli Malzemeler
➞ 3 adet yumurta
➞ 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
➞ 1 çay bardağı sıvı yağ
➞ 1 su bardağı pudra şekeri
➞ 3 su bardağı mısır nişastası
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ 2.5-3 su bardağı su bardağı un
Üzeri için;
➞ 300 gr sürülebilir çikolata
➞ 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Bulamak için;
➞ Mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Nasıl Yapılır?
✔️ Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve sıvı yağını alıp krema kıvamına gelene kadar yoğurun.
✔️ Ardından yumurtayı, pudra şekerini ekleyip yoğurmaya devam edin.
✔️ Nişastayı, kabartma tozunu ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan parçalar koparıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
✔️ Fırınan çıkan kurabiyeleri ılımaya bırakın.
✔️ Benmari usulü erittiğiniz çikolataya sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
✔️ Mısır gevreklerini bir poşete koyup minik parçalara ayırın ya da elinizle küçültün. Ben bazen robotta çok kısa süreli de çekiyorum.
✔️ Kurabiyelerin üzerini çikolataya batırıp sonra mısır gevreğine bulayın.
✔️ 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın