Son yıllarda pastanelerde sıkça görmeye başladığımız katları sayılan tereyağlı milföy poğaçalar, pek çoğumuzu kendine hayran bırakıyor.Bu eşsiz lezzeti mutfağınıza taşımak isterseniz mükemmel bir tarifimiz var.
EL AÇMASI MİLFÖY POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağına yakın un
Arası için;
- 125 gr tereyağ
İçi için;
- Bir kase beyaz peynir
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
EL AÇMASI MİLFÖY POĞAÇA NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına ılık suyu, mayayı, yumurta sarısını, yoğurdu, sıvı yağı ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın. Tuzu ve yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru 5 dakika kadar tezgahta yoğurun. Hamur ne kadar güzel yoğurulursa o kadar lezzetli poğaçalarınız olur.
- Hamuru mayalamadan 4 eşit parçaya ayırın.
- Bu arada tereyağını da eritip soğutun.
- Bezelerden birini tezgaha alıp altını üstünü unlayın. Açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız yufkanın üzerine tereyağını sürün. 2.yufkayı da açıp üzerine kapatın ve aynı şekilde yağlayın. Bir ucundan başlayıp sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.
- Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp rulo yapın.
- Hazırladığınız rulolaları bir tabağa alıp üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Bu sayede yağlar i yice donacaktır.
- Buzdolabından çıkardığınız ruloları 2 parmak genişliğinde kesin. Elinizle iki ucunu kapatıp dik bir şekilde bir tepsiye yerleştirin. Üzerini streç filmle ya da mutfak beziyle kapatın, kurumasın.
- Şimdi tek tek bezeleri merdaneyle ya da elinizle hafif büyütüp iç harcından yerleştirin ve ay şeklinde kapatın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı dizin.
- Üzerlerine yumurta sa rısı sürün. Susam, çörekotu serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fansız fırında 20-25 dakika kadar nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!