Meze Severler Buna Bayılacak! Antakya Mutfağından Lezzetli Bir Bezirgani Mezesi Tarifi

Bezirgani Antakya Mutfağına ait enfes bir meze. Et yemeklerinin yanında da ikram ediliyor, kahvaltı da kızarmış ekmekle çok güzel oluyor . Yapımı oldukça pratik olan bu lezzeti mutlaka deneyin.

Akdeniz mutfağının mezeleri bir başka oluyor. Etin balığın tavuğun yanına çok iyi gidiyor. İnsan yedikçe yiyor. 

Bezirgani mezesi de Antakya mutfağına ait fevkalede lezzetli mezelerden biri. Yazdan kurutulan biberlerle yapılması da ayrı bir güzellik.

Siz Değerleri Sağlıkhaberciniz okurları da umarım beğenir. Buyrun tarifimize...

BEZİRGANİ MEZESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 15 adet kuru baş biber (veya 20 adet kuru süs biber)
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Üzeri için maydanoz

BEZİRGANİ MEZESİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Kurutulmuş biberleri tencereye alın. Üzerini gececek kadar kaynar su koyup 10 dakika haşlayın. Biberler yumuşayınca süzüp kenara koyun. İri iri doğrayın.

✔️ Zeytinyağında doğradığınız soğanı soteleyin.

✔️ Salçayı da ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

✔️ En son üzerine doğradığınız biberleri ekleyip 2 dakika soteleyip ocağın altını kapatın.

✔️ Servis tabağına alıp soğumaya bırakın.

✔️ Üzerine nar ekşisi ve minik doğranmış maydanozları ilave edip servis edebilirsiniz.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri