Uzun Süre Dayanabilen Tam Kıvamında Kolay Kışlık Menemen Konservesi Tarifi

Memenen, Türk Mutfağının sevilen yemeklerinden. Kahvaltıda da akşam yemeğinde de her öğün yapılıyor. Bugün sizlere yazın lezzetli domateslerini kışın da yemeniz için harika bir tarif vereceğiz. İşte uzun süre dayanablen kolay kışlık menemen konservesi tarifi...

Kışın elimin altında olmazsa olmaz lezzetlerden biridir menemen. 50 kilo domatesten yapıyorum. Sadece menemen olarak değil yemeklerde çorbalarda dahi bu sosu kullanıyorum.

1 kilo bibere 3 kilo domates olacak şekilde bir oran kullanıyorum. Siz miktarını kendinize göre ayarlayın.

KIŞLIK MEMENEM KONSERVESİ NASIL YAPILIR?

✔️ Biberleri ve domatesleri yıkayın.

✔️ Tencereye yemeklik doğradığınız biberleri koyup yağsız kavurun. (Köz kokusu geliyor bu şekilde biz çok seviyoruz)

✔️ Kabuğunu soyup yemeklik doğradığınız domatesleri de ilave edip kaynamaya bırakın.

✔️ Fokur fokur kaynarken tuzunu ve çok az şekeri ekleyip 40-50 dakika kadar pişirin. Domatesiniz çok suluysa biraz daha suyunu çektirebilirsiniz.

✔️ Büyük cezve yardımıyla şişelere koyup yeni kullanılmamış kavanoz kapağı ile sıkıca kapatın. Kapağı altta kalacak şekilde ters çevirin. 1 gün bu şekilde bekletin.

✔️ Daha sonra serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri