Kışın elimin altında olmazsa olmaz lezzetlerden biridir menemen. 50 kilo domatesten yapıyorum. Sadece menemen olarak değil yemeklerde çorbalarda dahi bu sosu kullanıyorum.
1 kilo bibere 3 kilo domates olacak şekilde bir oran kullanıyorum. Siz miktarını kendinize göre ayarlayın.
KIŞLIK MEMENEM KONSERVESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Biberleri ve domatesleri yıkayın.
✔️ Tencereye yemeklik doğradığınız biberleri koyup yağsız kavurun. (Köz kokusu geliyor bu şekilde biz çok seviyoruz)
✔️ Kabuğunu soyup yemeklik doğradığınız domatesleri de ilave edip kaynamaya bırakın.
✔️ Fokur fokur kaynarken tuzunu ve çok az şekeri ekleyip 40-50 dakika kadar pişirin. Domatesiniz çok suluysa biraz daha suyunu çektirebilirsiniz.
✔️ Büyük cezve yardımıyla şişelere koyup yeni kullanılmamış kavanoz kapağı ile sıkıca kapatın. Kapağı altta kalacak şekilde ters çevirin. 1 gün bu şekilde bekletin.
✔️ Daha sonra serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın