Salsa sosun yapımı oldukça kolay. Özellikle yazın bol bol yapmanızı tavsiye ediyorum. Ev yapımı lavaş cipsle çok iyi gidiyor. Ezmenin pişmiş hali gibi, biraz lahmacun içinin kıymasızı gibi değişik ama aşırı güzel bir lezzet. 10 dakika da hazırlanan bu sos damakları çatlatmaya aday. Bol yemek yedirir baştan söyleyelim.
SALSA SOS TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet kırmızı soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kırmızı biber
- 4 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 3 adet bol sulu domates
- 4 adet jelapone biber
- 2 çay bardağı su
- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası ( 1 çay bardağı su ile birlikte karıştırılacak)
SALSA SOS TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Sebzeleri doğrayalım.Soğanı, kabuğu soyulmuş domatesi, çekirdeği alınmış biberleri ince ince doğrayın. Elle doğranınca ayrı lezzetli oluyor. Mümkünse robot kullanmayın.
✔️ Isınan tavaya zeytinyağını koyun. Halha halha doğradığınız sarımsakları ekleyip hafif soteleyin. Soğanları ilave edin 1-2 dakika sonra biberleri ekleyip soteleyin. Hafif dişe gelecek tamamen öldürmeyin. Ardından jalopene biberleri ilave edip dakika sonra domatesleri ekleyin.
✔️ 2 çay bardağı soğuk suyu da ekleyip kaynamaya bırakın.
✔️ Domatesler iyice yumuşayınca şekeri, tuzu ve baharatları ekleyip 2 dakika daha kaynatın.
✔️ Mısır nişastasını su ile bir kasede karıştırıp kaynayan sosa yavaşça ilave edin.
✔️ Bir taşım kaynayınca ocağın altını kapatın.
Oda sıcaklığına geldikten sonra mümkünse 1 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın