Meğer içerisine 1 su bardağı eklemek gerekiyormuş! Tüm bildiğiniz tarifleri sildiren tel tel açma tarifi

Fırından gelen iştah kabartan kokusuyla sofralarınızı şenlendirecek açma yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sizin için tüm detaylarını paylaştığımız açma tarifi ile siz de yumuşacık, puf puf açma yapabilirsiniz. İşte tarifi...

Bunca yıldır açma yaparım ama bu yöntemi hiç denememiştim. Meşhur bir pastane zincirinde çalışan arkadaşımdan bu tarifi aldıktan sorna diğerlerini hiç yapmadım. Aşağı yukarı olçüler önceki yaptıklarıma benziyor ama burada mayalanma aşamasında un koyma kısmı herşeyi değiştiriyor. Acaba olur mu? demeyin, mutlaka ilk sıfratta bu tarifi deneyin. Vazgeçilmeziniz olacak garanti ediyorum. Bu ölçüden 13 adet büyük boy açma çıkıyor.

Gelelim detaylı olarak yapılışına...

GARANTİLİ PUF AÇMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık su (Ilık olması önemli)
  • 1 su bardağı ılık süt (Ilık olması önemli)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülmesi için ayrılacak)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker (Fazla olur diye gözünüz korkmasın, şeker tadı gelmiyor)
  • 1,5 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (Olursa süper olur, olmasa da olur:))
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un (Un oranına dikkat edin, ele yapışacak)

Aralarına sürmek için; 3 yemek kaşığı kadar tereyağı (Oda sıcaklığında erimiş olmalı ki kolay sürülsün)

GARANTİLİ PUF AÇMA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Ilık su, ılık süt, şeker ve mayayı derin bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı unu ekleyip karıştırın. (Evet evet 1 su bardağı unu bu aşamada ekliyoruz, sırrı burada). Homojen bir kıvam alınca 20 dakika bekletin.

✔️ Ardından yumurtayı ,tuzu, sıvıyağı ekleyip tekrar karıştırın.

✔️ Azar azar un ilave ederek hamuru toparlayın. Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.

✔️ Üzerini streç filmle kapatık 10 dakika bekletin.

✔️ Hamurdan yumurta şeklinde bezeler elde edin. Yaklaşık 13-14 beze elde ettim ben.

✔️ Her bir bezeyi elinizle yuvarlayın. İlk yaptığnız bezeden başlayarak parmak uçlarınızla bastırarak hamuru tatlı tabağı kadar açın.

✔️ Yumuşamış olan tereyağından 1 tatlı kaşıı kadar alıp her tarafına sürün ve rulo yapıp

✔️ Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın.

✔️ İlk yaptığınız ruloyu tekrar alıp iki ucunu ters tarafa bükerek birleştirin. (Simit gibi )

✔️ Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın.

✔️ Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

✔️ Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika kadar da tepside mayalandırın. (Hava sıcaklığına bağlı olarak süre değişebilir, kışın 30 dakika bekletiyorum.)

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar bekletin.

✔️ Fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bir mutfak havluzu örtüp 10 dakika bekletin. Puf puf enfes açmalarınız hazır.

Dilerseniz açmalar soğuyunca direk buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuya koyabilir, acil durumlarda çıkarabilirsiniz. Ya da yumurta sarısı sürdükten sonra direk dondurabilirsiniz. Bu durumda buzluktan çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini beklemelisiniz. Yıllardır iki şekilde de yapıyorum.

Denemek isteyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri