Sıcacık, mis gibi hamur kızartmalarına kim karşı koyabilir ki? Yanında reçel, bal, pekmez, peynir, domates, saltalık çayda varsa 15 dakikada ziyafet sofrası hazırdır.
Pek çok hamur kızartması tarifinde ya maya var, ya kabartma tozu ya da karbonat. Ezber bozuk hiç birini kullanmadan harika bir lezzet çıkaracağız ortaya.
Hazırsanız başlayalım.
MAYASIZ KABARTMA TOZSUZ HAMUR KIZARTMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
MAYASIZ KABARTMA TOZSUZ HAMUR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına şekeri, tuzu ve kaynar suyu ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek pürüzsüz, ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Tezgaha hafif un serpip 5 dakika daha yoğurun. Bu sayede hamur iyicie özdeşleşecektir.
- Hamuru 8 bezeye ayırın.Üzeri kurumaması için mutlaka bir poşet ya da mutfak örtüsü ile kapatın.
- Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın.
- Tavada bol kızgın yağda (1 su bardağı kadar koydum ben) arkalı önlü pişirin.
- Kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına alıp sıcak sıcak ikram edin.
Afiyet Olsun!