Bugün sizlere nar gibi kızarmış, çıtır çıtır, lezzetiyle keyif veren el açması bir börek tarifi vereceğiz. El açması dediğimize bakmayın öyle incecik merdane ile açma derdiniz olmayacak ve hamuru kenarlarından çektiğinizde kolayca açılacak. Neyse börek diyince ağzının suyu akanları mutfağa alalım...
El açması ıspanaklı börek için gerekli malzemeleri sıralayalım;
Hamuru için;
➞ 7 su bardağı un
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ Yaklaşık 3 su bardağına yakın su
İçi için;
➞ Yarım kg ıspanak
➞ 2 kuru soğan
➞ 1 tatlı kaşığı pulbiber
➞ 1 çay kaşığı karabiber
➞ 4 yemek kaşığı sıvıyağ
➞ 1 çay kaşığı tuz
➞ 3 yemek kaşığı yoğurt
➞ 2 yumurta
➞ 50 gr lor peynir
Araları için tereyağı
El açması ıspanaklı börek tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Öncelikle hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına unu ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin.
✔️ İçini hazırlayalım. Ispanakları güzelce yıkayın. Süzdüp iyice kurumasını sağlayın. Geniş bir tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Ocağın altını kapatın. İnce ince doğradığınız ıspanakları, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, baharatları ve peyniri de ekleyip harmanlayın.
✔️ Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
✔️ Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Aralarını yağlayarak üst üste dizin. Bu şekilde 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamur kolayca açılacaktır.
✔️ Hamuru tezgaha alın. Her birini kenarlarından çeke çeke inceltip açın. İç harcından şerti şeklinde koyup rulo şeklinde sarın. Yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Böreklerin üzerine fırçayla yağ sürün.
✔️ Börekleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dk kadar pişirilir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın