Hem maya hem kabartma tozu olmaz demeyin sonucunu görünce bütün fikriniz değişecek.Pastanelerdeki yumuşak puf puf poğaçalar gibi oluyor. Mutlaka deneyin.
HEM MAYALI HEM KABARTMA TOZLU KIYIR KIYIR POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr yumuşak tereyağı
- 2 yumurta ( Yumurtalardan birinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı silme toz kuru maya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 6,5 su bardağı kadar un(Kontrollü ekleyin)
HEM MAYALI HEM KABARTMA TOZLU KIYIR KIYIR POĞAÇA TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Kuru mayayı, şekerin yarısını, ılık suyu karıştırıp 10 dakika bekletin. Ayrı bir yerde kabarsın.
✔️ Yoğurma kabına sıvı yağı, yoğurdu, kabartma tozunu, kalan toz şekeri, tuzu ekleyip karıştırın.
✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve yumurtayı ilave edin.
✔️ Kabaran mayalı karışımı da ekleyip karıştırın.
✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurun kapağını kapatıp 20 dk dinlendirin.
✔️ Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp beze yapın. Ben sade yaptım. Dilerseniz içine peynir, zeytin gibi istediğiniz harçtan koyabilirsiniz.
✔️ Üzerine yumurta sarısını sürün, çatalla çizikler atın.
✔️ 10 dakika tepside mayalanmasını sağlayın.
✔️ 180 derecede ısınmamış soğuk fırına sürüp üzerini nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.