Tadıyla görüntüsüyle sofralarınızı şenlendirecek harika bir poğaça tarifimiz var bugün. Ani gelen misafirlerinize, kahvaltılarınıza hızlıca hazırlayabilirsiniz. Yapımı son derece basit olan bu poğaça eminim hepinizin çok hoşuna gidecek.
DEREOTLU HAVUÇLU POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağından bir parmak eksik yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 3-3.5 su bardağına yakın un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet havuç
- Dereotu
Üzeri için çörekotu, susam
İç harcı için beyaz peynir
DEREOTLU HAVUÇLU POĞAÇA NASIL YAPILIR?
✔️ Derin bir karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, tuzu alıp güzelce karıştırın. Kabartma tozunu ilave edin. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamur çok sert olmamalı. En son ince ince doğranmış dereotunu ve rendelenmiş havucu da ekleyip tekrar yoğurun.
✔️ Hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Bezeleri yuvarlayın.
✔️ Bezeleri elinizle bastırıp peyniri koyup kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu, susam serpin.
✔️ 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.