Maya Yok 5 Dakikada Yoğurup Fırına Veriliyor! Bayatlamayan Kıyır Kıyır Dereotlu Havuçlu Poğaça Tarifi

Peynirli poğaça, genellikle herkesin sevdiği bir lezzettir. Bugün hamur işi yapmayı sevenlerin yeni favorisi olacak harika bir poğaça tarifi vereceğiz. Bu tarifta maya yok, kabartma tozuyla yapılıyor. Kıyır Kıyır bu lezzeti mutlaka deneyin. İşte size dereotlu havuçlu poğaça tarifi

Tadıyla görüntüsüyle sofralarınızı şenlendirecek harika bir poğaça tarifimiz var bugün. Ani gelen misafirlerinize, kahvaltılarınıza hızlıca hazırlayabilirsiniz. Yapımı son derece basit olan bu poğaça eminim hepinizin çok hoşuna gidecek.

DEREOTLU HAVUÇLU POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3-3.5 su bardağına yakın un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet havuç
  • Dereotu

Üzeri için çörekotu, susam

İç harcı için beyaz peynir

DEREOTLU HAVUÇLU POĞAÇA NASIL YAPILIR?

✔️ Derin bir karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, tuzu alıp güzelce karıştırın. Kabartma tozunu ilave edin. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamur çok sert olmamalı. En son ince ince doğranmış dereotunu ve rendelenmiş havucu da ekleyip tekrar yoğurun.

✔️ Hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Bezeleri yuvarlayın.

✔️ Bezeleri elinizle bastırıp peyniri koyup kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

✔️ Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu, susam serpin.

✔️ 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri