Bugün size hem lezzetli hem sağlıklı bir meze tarifi paylaşacağım. Girit mezesi iki üç çeşit peynirin karışımından yapılıyor. Kızarmış ekmekle kahvaltı sofralarına çok yakıştırıyorum bu mezeyi.
Siz de denemek isterseniz buyrun tarifimize...
ORJİNAL GİRİT MEZESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 100 gram tulum peyniri
- 100 gram yağlı beyaz peynir
- 50 gram taze tuzsuz lor
- 50 gram ceviz
- 50 gram tuzsuz çiğ badem
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 diş sarımsak
- 1/4 demet dereotu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
ORJİNAL GİRİT MEZESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔️ Bademi sıcak suda 1 saat bekletin. Eğer aceleniz varsa kaynar suya atıp kabuğu soyulana kadar kaynatın. Süzüp soğumaya bırakın.
✔️ Bademlerin kabuklarını soyun. Tavaya koyup nemi gidene kadar iyice kavurun.
✔️ Bademleri ve cevizleri ayrı ayrı rondodan geçirin. Un gibi olmasın hafif dişe gelsin.
✔️ Peynirleri iyice ezin.
✔️ Dereotunu ince ince kıyın.
✔️ Derin bir kaba ezdiğiniz peyniri, dereotunu, çekilmiş bademleri, cevizleri, kimyonu, ince ince doğradığınız sarımsağı ve kekiği ekleyip iyice kaşıkla ezin.
✔️ Servis tabağına koyup afiyetle yiyebilirsiniz.
süzüp soğumaya bırakın. Daha sonra kabuklarını soğun
Dereotunu ince ince doğrayın. (Çok az kısmını süslemeki için ayırın)
Sarımsaklarıda ince ince doğrayın
abuklarını soyduğunuz bademi tencerede 1-2 dk kavurun.
Peynirleri iyice ezin.
Dereotunu ekleyin.
Zeytinyaını ilave edin.
Kekiği, kimyonu ekleyin.
Rondodan geçirilmiş cevizi de ekleyin. HUn haline de gelmesin
Bademi de rondodan geçirin
iyice harmanlayın .
servis tabağına alın