Türkiye'de son yıllarda tüketilen bir bakliyat maş fasülyesi. Barbunya ve kuru fasülyeye benziyor, salatalara da çok yakışıyor. Yüksek lif ve protein içeriğine sahip olması, kalorisinin düşük olması, glüten içermemesi, sindiriminin kolay olması, anti-aging bir besin olması gibi nedenlerle diyet listelerinin de favori besini.
Gelin maş fasülyesinden lezzetli bir salata yapalım.
MAŞ FASÜLYESİ SALATASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 2-3 dal yeşil soğan
- Bir tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 adet limonun suyu
- Tuz, kırmızı biber, sumak, zeytinyağı
MAŞ FASÜLYESİ SALATASI NASIL YAPILIR?
- Maş fasülyesini haşlayıp süzün.( 2 saat önce suda ıslatırsanız daha kolay pişecektir)
- Soğuduktan sonra geniş bir kaseye alın. İnce kıyılmış yeşillikleri, chia tohumunu, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve baharatları ekleyip harmanlayın.
- Nefis salatanız hazır...
Afiyet Olsun!