MANTI ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı mantı
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut (Buzlukta nohutunuz varsa kullanabilirsiniz.)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 adet soğan
- İsteğe bağlı 2 diş sarımsak
- Tuz
MANTI ÇORBASININ YAPILIŞI
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Tencereye sıvı yağı ve soğanı alarak kavurmaya başlayın.(İsterseniz sarımsağı da küçük küçük doğrayıp ekleyebilirsiniz)
- Tereyağını ve unu ilave ederek 2-3 dakika kavurun
- Salçayı da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurmaya devam edin.
- Tencereye kaynar suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
- Fokur fokur kaynayınca haşlanmış nohutu ve mantıyı ekleyin.
- Mantılar pişene kadar ortalama 10-15 dakika kaynatın. Mantının hamurlaşmamasına dikkat edin.
- Ocaktan aldığınız mantıyı kaselere koyarak üzerine pul biber, nane ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Öneri
Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Eğer mevsimindeyse salça ile beraber 1 adet domates rendesi eklerseniz çorbanız daha da lezzetli olacaktır.