Pastane Usulü Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır

Pastanede bayılarak yediğiniz o pastaya artık para vermenize gerek yok! Üstelik çok da uğraştırmıyor, hem de bir ölçüden 12 adet pasta çıkıyor. İşte o harika lezzet!

Muzun çikolata ile uyumuna bayılırım. Bu yüzden ne zaman pastaneye gitsem adını çok da bilmeden bu pastayı isterim. Zaten şerbetli tatlılarla da aram pek yoktur, o yüzden bu tarz pastalar tam benlik. Neyse sonradan öğrendim ki bu pastanın adı Malaga Pastası'ymış. Adını da İspanya'nın bir şehrinden almış.

Instagram'da Nermin Yazılıtaş malaga pastanın tarifini paylaşınca hemen denedim. Sonuç efsaneydi. Artık kesinlikle pastaneden satın almam,10 üzerinden 10 verdim.

Maliyetini soranlara da şunu söyleyebilirim: Neredeyse 1 dilim pastaya verdiğim parayla 12 kişilik pasta yaptım daha ne olsun:)

Siz de vakit kaybetmeden deneyin derim.

Lafı çok uzattık, artık Malaga Pasta'nın yapımına geçelim.

MALAGA PASTASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 700 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 poşet krem şanti

Üzeri için;

  • 12 adet muz
  • 1 çay bardağı ıslatmak için süt
  • fıstık veya fındık

Çikolata sos için;

  • 1 kutu krema (200 ml )
  • 150 gram bitter çikolata

MALAGA PASTASI TARİFİNİN YAPILIŞI

Keki yapmaya başlayalım

✔️ Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba koyun ve mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın.
✔️ Ardından sütü , sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
✔️ Başka bir kapta unu, kakaoyu, nişastayı ve kabartma tozunu koyup eleyin.
✔️ Elediğiniz karışımı kek hamuruna ekleyip düşük ayarda 1 dakika çırpın. (Fazla çırparsanız kekiniz güzel kabarmaz)
✔️ Büyük dikdörgen borcamı terayağı ile yağlayın. Kek hamurunu döküp 170 derece alt üst ayarda ortalama 20-30 dakika pişirin. Kekiniz hazır.

Kremayı yapalım

✔️ Tereyağı ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye koyun.
✔️ Tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
✔️ Sıcakken terayağını ekleyip karıştırın.
✔️ Kabuk bağlamaması için tencerenin kapağını kapatıp ılımaya bırakın.
✔️ Kremanız ılıdıktan sonra krem şantiyi toz halinde döküp mikserle 3-4 dakika yüksek devirde çırpın. Kremanız da hazır.

Kekle kremayı birleştirelim

✔️ Soğuyan kekin üzerine 1 çay bardağı soğuk sütü eşit şekilde kaşık yardımıyla dökün.
✔️ Ilıyan kremayı kekin üzerine yayın.
✔️ Borcamı 12 parçaya bölünmüş olarka düşünüp muzları yerleştirin.

Çikolata Sosunu hazırlayalım

✔️ Kremayı ısıtın, kaynamaması gerekiyor. Ocaktan alıp çikolatayı ekleyip hızlı hızlı karştırın ki çikolatalar erisin. 3-4 dakika sos kıvamına gelecektir.

Son aşama pastamız bitiyor!

✔️ Muzların üzerine çikolata sosunu gezdirin.
✔️ En son antep fıstığı ile süsleyip buzdolabına kaldırın. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Harika pastanız hazır!

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri