Hazırlaması kolay ve lezzeti olay bir et yemeği var bugün menüde: Tas kebabı. Kuşbaşı etle yapılabilecek muhteşem yemeklerden biri olan tas kebabında etler lokum gibi pişmeli ve patates hiç dağılmamalıdır. Herkesin beğeneceği bu yemeği hazırlaması da çok kolay.
Tas kebabı için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 750 gr dana tranç (dananın but etinden çıkıyor)
➞ 1 adet kurusoğan
➞ 4 diş sarımsak
➞ 1 yemek kaşığı domates salçası
➞ Yarım yemek kaşığı biber salçası
➞ 1 tatlı kaşığı tereyağı
➞ 4 yemek kaşığı sıvıyağ
➞ 3 yemek kaşığı elma sirkesi
➞ 2 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
➞ 1 çay kaşığı kimyon
➞ 1 çay kaşığından biraz az karabiber
➞ 2 adet patates (orjinalinde yok ama yemek bereketlensin diye eklendi:))
Tas kebabı tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Soğanı ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. Geniş bir kaba alın. Kuşbaşı doğradığınız etleri, salçaları, zeytinyağını ve elma sirkesini de ilave edip güzelce harmanlayın. Etleri pişireceğiniz fırına dayanıklı bir kaba alın (borcam tencere olabilir) ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Vaktiniz varsa 1 gün de dinlendirebilirsiniz.
✔️ Patatesleri de iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kararmaması için suyun içinde bekletin.
✔️ Dinlenen eti geniş bir tencereye ters kapatın.
✔️ Koyduğunuz kasenin 2 parmak hizasına çıkacak şekilde sıcak doldurun.Kasenin hareket etmemesi için üzerine bir ağırlık koyun.(Sarma taşı gibi). Tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın.
✔️ Kaynayana kadar yüksek ateşte sonra altını en kısık ateşe alıp 1 saat pişirin. Daha sonra kaseyi çıkarın ve karıştırın.
✔️ Doğradığınız patatesin suyunu süzüp hiç karıştırmadan etin üzerine yerleştirin. Bu şekilde yemeğin buharında pişecekler. Yaklaşk 20 dakika kdaar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
✔️ Pişen yemeğe baharatları, tereyağı ve tuzu ekleyip harmanlayın.
✔️ Ocağın altını kapatıp 10 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde dinlendirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Ustadan Al Tarifi / Derleme: Sağlıkhaberciniz