Lokum Gibi Kremasıyla Mutluluk Saçan Tarif! Pastane Usulü Ekler Pasta Tarifi

Çanınız pasta çektiyse pastacının yolunu tutmadan önce bir durun ve bu tarifi uygulayın. Gözünüz korkmasın tüm püf noktalarını tek tek vereceğiz. Bayıldığınız o eşsiz ekler pastayı evde yapmak gerçekten çok kolay... Kreması da lokum gibi, yemelere doyamayacaksınız bizden söylemesi

Hemen hemen her pastanede satılan ve ayılıp bayılıp yediğimiz o muhteşem lezzeti evde yapma zamanı geldi bence. 

Bu tarif ustasından alınma o yüzden benim için çok kıymetli. Eskiden evde yapamadığım tek pasta ekler derdim. Kimse bunu benim yaptığımı inanmasa da gerçekten evde 10 numara ekler pasta yapıyorum artık. 

Tadına doyum olmayan bu lezzeti siz de mutlaka deneyin 

Vakit kaybetmeden bir an önce tarife geçelim, kolları sıvayıp mutfağın yolunu tutalım. Canı tatlı isteyen birileri var:)

EKLER PASTA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Ekler hamuru için

  • 4 yumurta
  • 100 gr tuzsuz tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un

Krema için

  • 3 su bardağı süt
  • 7,5 yemek kaşığı şeker
  • 5,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet toz krem(Piştikten sonra kullanılacak)
  • 1 çay bardağı süt (Piştikten sonra kullanılacak)

Üzerine sürmek için eritilecek çikolata

EKLER PASTA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ İlk olarak kremayı yapalım. Tencereye sütü, şekeri, unu alıp karıştırın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı, tereyağını ekleyin. Ayrı bir kapta krem şanti ile sütü çırpın. Köpük köpük olun krem şantiyi muhallebiye karıştırıp 3-4 dakika çırpın. Kremamız hazır.

✔️ Hamuru hazırlayalım. Bunun için tereyağını ve suyu tavaya alın. Su kaynayıp tereyağı eriyene kadar karıştırın. Ocağın altı açıkken unu ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Unun topaklanmaması gerekiyor. 3 dakika kadar hamuru karıştıra karıştıra pişirin. Ocağın altını kapatıp  15 dakika hamuru dinlendirin.

✔️ Şimdi yumurtaları tek tek kırmaya. Bu aşama önemli. Teker teker hamura yumurtaları kırıp mikserle çırpın. Krema gibi bir hamur elde etmeniz lazım. Krema torbasına hamuru koyun. 10 dakika bu şekilde bekletin. 

✔️ Fırını fansız ayarda 180 derecede ısıtın. 

✔️ Eklerleri parmak şeklinde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sıkın.  Kabaracaklarını göz önünde bulundurun.

✔️ Sıktığınız eklerleri fırına verin. 180 derecede 20 dakika, 165 derecede 20 dakika olmak üzere pişirin. Aman yanmasın kontrollü olun.

✔️ Pişen ekleri bıcakla yanlamasına kesip krema torbasına koyduğunuz kremadan sıkıp üstünü kapatın. 

✔️ Son aşamaya geldik. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı eklerlerin üzerine sürün. Dilerseniz beyaz çikolata ile çizikler yapabilirsiniz.

✔️  2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri