Tavuk gögsü yağsız olduğu için mutlaka terbiyelenip pişirilmeli. O zaman lezzeti gerçekten efsane oluyor. Ben tavuk gögsünü genelde bir gün önceden soslarım. İşten gelince yarım saatte zahmetsiz yemek yapabiliyorum.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse diye püf noktalarıyla aşama aşama tarifini vereceğim. Buyrun o mükemmel lezzetin tarifine...
TERBİYELİ ARPACIK SOĞANLI TAVUK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr tavuk göğüs
- 3 orta boy soğan
- 2 orta boy yeşil biber
- 1 orta boy kırmızı biber/biber kapya
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için;
- 1.5 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
TERBİYELİ ARPACIK SOĞANLI TAVUK TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Büyük bir kaseye ezilmiş sarımsağı, salçayı, baharatları, tuzu, zeytinyağını ve yoğurdu koyup karıştırın.
✔️ Tavuk gögsünü iri iri doğrayıp üzerine sos dökün ve en az 2 saat dinlendirin. Ben bazen 1 gün de bekletiyorum.
✔️ Arpacık soğanların kabuklarını soyun.
✔️ Biberleri ve domatesleri iri iri doğrayın.
✔️ Tavayı ocağa koyup ısıtın. Sıvı yağı ekleyip arpacık soğanları ilave edin. Tavağı sallayarak soğanın iyice karamelize olmasını sağlayın. Üzerine 1 çay bardağı su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. İyici suyu çekene kadar pişirin.
✔️ Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup biberleri soteleyin. Biberler iyice yumuşayınca domatesleri ekleyin. Soğanlar suyunu çekince biberli karışımı soğana ilave edin.
✔️ Biberi yaptığınız tavaya sosladığınız tavuğu koyup güzelce pişirin. Mangal gibi her tarafını nar gibi kızartın.
✔️ Pişirdiğiniz tavuğu da soğanlarla karıştırıp 3-4 dakika pişirip servis tabağına alın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.