Lokanta usulü kırmızı lahana salatası nasıl yapılır merak ediyor musunuz? İşte o tarif

Vitamin ve minarel bakımından oldukça zengin olan kırmızı bir diğer adıyla mor lahanayı yemek için birçok nedeniniz var. Kkırmızı lahanayı lokantalarda da meze olarak sıklıkla görüyoruz. Siz de gerek davet sofralarında gerekse akşam yemeklerinde sofralarınıza renk katacak kırmızı lahana salatasını yapmak ister misiniz? Üstelik yapımı da oldukça kolay! İşte size herkesin tarifini isteyeceği lezzetli mi lezzetli, kırmızı lahana salatası tarifi...

KIRMIZI LAHANA SALATASI İÇİN MALZEMELER

  • 1 küçük kırmızı lahana 
  • Yarım limon
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Malzemelerle 3 kişilik kırmızı lahana salatası yapabilirsiniz. Misafirlerinize göre miktarları değiştirebilirsiniz.

KIRMIZI LAHANA SALATASININ YAPILIŞI

  1. Öncelikle kırmızı lahanayı bıçak yardımı ile ince ince doğrayıp derin bir kaba alın.
  2. Lahanaların üzerine tuz ve sirkeyi ekleyin.
  3. Rengini verip iyice yumuşayana kadar lahanaları ovalım . (Bu aşama çok önemli, lahanaların iyice yumuşaması gerekiyor)
  4. Kestiğimiz limonun suyunu yumuşayan lahananın üstüne dökün.
  5. Biraz daha ovun.
  6. En son zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. 

Servis Önerisi

  • Rendelenmiş yeşil elma da lezzet katacaktır. Damak tadınıza göre ekleyebilirisiz
  • İri doğradığınız cevizle ve maydanozla servis edebilirsiniz.
  • Özellikle lahmacunun yanına mutlaka yapın.

Püf Noktası

Eğer limon kullanmak istemezseniz 1 çay kaşığı LİMON TOZU İLE OVARAK aynı lezzeti elde edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri