Lokantalarda sıkça yediğimiz bir tarif: İşte size ezme salata tarifi

Ezme salata özellikle et yemeklerinin yanında severek yediğimiz bir salata çeşididir. Kebapçılarda yediğimiz salatayı sizde acılı, acısız yaparak misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Mutlaka deneyin...

EZME SALATA İÇİN MALZEMELER

  • 5 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 10-15 dal maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Not: Malzemeleri yarıya indirip yapabilirsiniz. 

EZME SALATANIN HAZIRLANIŞI

  1. Domates, soğan, sarımsak, maydanoz, kırmızı biber ve yeşil biberi robotta çekin.
  2. Çektiğiniz sebzeleri süzgece koyup süzdürün
  3. Küçük bir tavaya zeytinyağını ve salçayı koyun.
  4. 5 dakika kavurun.
  5. Ilıyınca sebzelerin üzerine ekleyin.
  6. Tuzu, limon suyunu ve baharatları da ekleyip güzelce kaşıkla harmanlayın. 
  7. Vaktiniz varsa 1 saat dolapta bekletin.

Afiyet olsun

Servis Önerisi

Servis esnasında İri doğradığınız cevizleri dökebilirsiniz. Çok yakışır...

Acılı seviyorsanız isot ve pul biber miktarını artırabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri