Lokantalarda Hep Yediğiniz ve Merak Ettiğiniz 2 Günde Hazır Olan Mor Lahana Turşusu

Mor lahana turşu efsane bir lezzettir. İster meze olarak, ister kumpirin patates salatasının içine koyun çok yakışır. Ben kısırla yemeği de çok seviyorum. İşte size lokanta usulü mor lahana turşusu tarifi

Lahananın her türlüsü güzel. Ben beyaz lahanayı çok severim. Üst kısmını sarıp iç kısmını mutlaka salatalara doğrarım.  Turşusu ise favorimdir.

Mor lahana ise beyaz lahanaya göre daha sert bir yapıya sahip. Salatalara eklemen önce mutlaka bir işlemden geçirmek gerekiyor yoksa lezzetli olmuyor.  Lokantalarda o yumuşacık yediğimiz harika lezzetin bir sırrı var tabiki. Bugün tüm püf noktalarını tek tek vereceğim.

Ama öncelikle mor lahananın faydalarına bir bakalım:

  • C vitamin ve sülfür mineralleri bakımından zengin
  • Bakışıklığı güçlendiriyor.
  • Düşük kalorili
  • Yüksek lif içeriyor.
  • K vitamini sayesinde beyne iyi geliyor.
  • Antioksidan bakımından da zengin.
  • Kalp damar dostu
  • Balgam söktürücü
  • Akne ve sivilce oluşumunu önlüyor

Bu kadar faydadan sonra mor lahanayı her daim soframıza almazsak olmaz değil mi? Buyrun tarifimize...

LOKANTA USULÜ MOR LAHANA TURŞUSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet mor lahana
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 küçük çay bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi

LOKANTA USULÜ MOR LAHANA TURŞUSU TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Öncelikle lahanayı yıkayıp en dış kabuğunu alın.

✔️ Lahanayı önce ikiye sonrara onu da ikiye bölün.

✔️ Kök kısımlarındaki beyaz olan yerlerini çıkarın.

✔️ İnce ince doğrayın. İsterseniz soyacakla da yapabilirsiniz. 

✔️ Doğradığınız lahanaları derin bir kaba alıp kaya tuzu ekleyip elinizle güzelce ovun. İyice rengi çıkmalı.

✔️ 20 dakika kadar bu şekilde beklesin.

✔️ Daha sonra lahananın içerisine limon suyunu ve sirkeyi ekleyip karıştırın.

✔️ Temiz ve kurumuş cam kavanoza mor lahanaları doldurup ağzını sıkıca kapatın.

✔️ Oda sıcaklığında iki gün ara ara sallayarak ve alt-üst ederek bekletin. Arada sırada kavanozları ters çevirerek üstte ediyorum ben. Bu sayede kurumuyor üst kısmı da ...

✔️ 2 gün sonunda turşumuzu buzdolabına kaldırıp kullanabilirsiniz.

Deneyenlere Şimdiden Afiyet olsun 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri