Kabaklı havuçlu meze için malzemeler
Malzemeler;
- 1 adet büyük havuç (
- 1 adet kabak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- İsteğe bağlı 1 yeek kaşığı mayanez
- 1 silme çay kaşığı tuz
Kabaklı havuçlu mezenin yapılışı
- Havuçun kabuğunu soyup rendeleyin.
- Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip rendelenmiş havuçları havuçların rengi dönenekadar soteleyin ve kenaraya alın.
- Aynı tavada kabağı soyup 2 yemek kaşğı zeytinyağında kabakları da soteleyin.
- Süzme yoğurdu akışkan kıvam alacak şekilde ezin. Ya da normal yoğurdu pürüzsüz olacak şekilde çatalla karıştırın.
- Mayonet eklemek isterseniz bu aşamada ekleyip güzelce karıştırabilirsiniz.
- Sotelediğiniz havucu ve kabağı ekleyin.
- Tuzunu da ayarlayıp servis tabağına alın.
- Üzerine maydanoz, dereotu, ceviz ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.