Lezzetli salatalar: Bal babaklı, havuçlu meze tarifi

İster kahvaltılarınıza ister akşam yemeklerinizin yanına her sofraya yakışacak enfes bir meze yapmak ister misiniz? Üstelik yapımı da çok kolay. Tek başına bile oldukça doyurucu olan kabaklı havuçlu mezenin tarifine geçelim...

Kabaklı havuçlu meze için malzemeler

Malzemeler;

  • 1 adet  büyük havuç (
  • 1 adet kabak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt 
  • İsteğe bağlı 1 yeek kaşığı mayanez
  • 1 silme çay kaşığı tuz

Kabaklı havuçlu mezenin yapılışı

  1. Havuçun kabuğunu soyup rendeleyin.
  2. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip rendelenmiş havuçları havuçların rengi dönenekadar soteleyin ve kenaraya alın.
  3. Aynı tavada kabağı soyup 2 yemek kaşğı zeytinyağında kabakları da soteleyin.
  4. Süzme yoğurdu akışkan kıvam alacak şekilde ezin. Ya da normal yoğurdu pürüzsüz olacak şekilde çatalla karıştırın. 
  5. Mayonet eklemek isterseniz bu aşamada ekleyip güzelce karıştırabilirsiniz.
  6. Sotelediğiniz havucu ve kabağı ekleyin.
  7. Tuzunu da ayarlayıp servis tabağına alın.
  8. Üzerine maydanoz, dereotu, ceviz ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri