Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden olan mantıyı bu sefer patatesle yaptık. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile sıcağı sıcağına yiyip keyfinize keyif katabilirsiniz. Yapılışı yarım saatinizi almayacak bu lezzeti tez zamanda deneyin.
Patates mantısı için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 2 adet patates
➞ 1 tutam dereotu ve maydanoz
➞ Tuz
➞ Karabiber
➞ Pulbiber
➞ 1 çay bardağı krema kıvamında süzme yoğurt
➞ 1 diş sarımsak
➞ 1 yemek kaşığı tereyağ
➞ 1 yemek kaşığı sıvıyağ
➞ 1 tatlı kaşığı toz biber
Patates mantısı tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Patatesleri haşlayın.
✔️ Haşlanan patateslerin kabuğunu soyup karıştırma kabına alın.
✔️ Patates ezici ya da çatal ile püre kıvamına gelene kadar ezin.
✔️ Tuzunu, karabiberini, pul biberini dökün.
✔️ İnce kıyılmış maydanozu ve dereotunu ilave edip elinizle güzelce yoğurun.
✔️ Cevizle fındık arası büyüklükte minik toplar yapıp servis tabağına alın.
✔️ Bir kasede süzme yoğurdu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
✔️ Tavada tereyağını eritip hafif pembeleşince sıvı yağı ilave edip ocağın altını kapatın. Hemen toz biberi ekleyin.
✔️ Patates toplarının üzerine sarımsakları yoğurdu gezdirin. Yoğurdun üzerine de eritilmiş yağı döküp bekletmeden servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Umut Sepetim'den Pratik Nefis Tarifler