Bugün bir kurabiye yapmak istiyorsanız bu kurabiye tarifine bakmadan mutfağa geçmeyin deriz. Hep aynı kurabiyeyi yapmaktan sıkılanlara incirli iç dolgusu ile lezzet fışkıran ve görüntüsüyle göz dolduran bir kurabiye tarifi hazırladık. Şekli incirle neredeyse tıpatıp aynı olan olan bu kurabiye bir anda sofralanızın gözdesi oluyor. Hazırlayıp ilk sıcaklığını gidince buzluğa kaldırabilirsiniz. Buzluktan çıkardığınızda tazecik kurabiyeler sizi şaşırtabilir:)
İncir kurabiye tarifi için neler gerekli?
➞ 200 gr tereyağı
➞ 1 çay bardağı toz şeker
➞ 1 çay bardağı sıvı yağ
➞ 1 adet yumurta
➞ 2 yemek kaşığı yoğurt
➞ 1 çay kaşığı kakao
➞ 1 paket vanilya
➞ Yarım paket kabartma tozu
➞ 4.5-5 su bardağı gibi un
İçi için;
➞ 400 gr kuru incir
➞ Yarım çay bardağı toz şeker
➞ 2 yemek kaşığı sıvı yağ
➞ 1 su bardağı su
➞ 1 çay kaşığı tarçın
➞ 1 su bardağı ceviz içi
İncir kurabiye nasıl yapılır?
✔️ Öncelikle iç harcını hazırlayım.İnciri minik minik doğrayın. Tavaya inciri, şekeri, sıvı yağı ekleyip karıştırarak incirler yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyunca tarçını ve ince dövülmüş ceviz içini ekleyip karıştırın.
✔️ Hamuru yoğuralım. Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını,şekeri, yumurtayı, sıvı yağı, yoğurdu alıp homojen bir kıvam alana kadar yoğurun. Kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ilave ederek kulakmemesi kıvmamında yumuuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan cevizden çok az büyük parçalar koparın. Buzdolabı poşeti ya da streç film üzerinde bezeyi elinizle hafif açıp iç harcından yerleştirin. Yuvarlak hamurun kenarları üste gelecek şekilde toparlayın ve hafif bükerek şekil verin. Buruşuk görüntü oluşacak.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip 180 derece yaklaşık 25 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca pudra şekeri serpin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Bera Tatlı Dünyası / Derleme: Sağlıkhaberciniz