Bu tarifi 5 çaylarında da yapıyorum, akşam yemeğinde de. Oldukça doyurucu ve sağlıklı bu tarifi mutlaka deneyin. İçinde yumurta var, irmik var, bulgur var çocuklar için de iyi bir alternatif.
Bazıları haşlarken suda dağıldığından yakınır ama bu tarifte dağılma asla olmaz. Suya koyduğunuz gibi alırsınız.
Hemen tarifine geçelim
FELLAH KÖFTESİ TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur (düğü, kısırlık bulgur)
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
Sosu için:
- 2 su bardağı domates rendesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Çay kaşığının ucuyla tuz
Üzeri için;
- Maydanoz
Köfteleri haşlamak için:
- 2 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
FELLAH KÖFTESİ TARİFİ NASIL YAPILIR
✔️ Derin bir yoğurma kabına köfte için gerekli tüm malzemeleri koyup azar azar ılık su ekleyerek macun kıvamına gelene kadar yoğurun.Bir tepsiye 2 yemek kaşığı kadar un koyun. Bir kaseye de çok az su koyun. Elinizi suya batırıp hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp minik köfteler yapın ve unladığınız tepsiye koyun. Ara ara tepsiyi sallayın birbirine köfteler yapışmasın.
✔️ Köfteleri haşlamak için tencereye suyu koyun, tuzunu atın. Köfteleri iyice yumuşayana kadar haşlayın.
✔️ Büyük bir tencereye rendelenmiş domatesi, sıvıyağı, tuzu ve minik doğranmış sarımsağı koyup kaynatın. Sos kıvam alınca pişen köfteleri kevgirle sosa ekleyin. Bu şekilde 10 dakika kaynatın. Gerekirse haşladığınız sudan çok az ekleyebilirsiniz.
✔️ Pişen köfteleri servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip karıştırabilirsiniz. Üzerine sarımsaklı yoğurtla enfes oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.