Sadece 3 Malzemeyle Yapılıyor! Ağızda Dağılan Gevrek Gevrek Leblebili Kurabiye Tarifi

Kurabiyeler, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden olup çayın kahvenin en yakın arkadaşıdır. Bugün sizleri sadece 3 malzemeli enfes bir lezzetle tanıştıracağız. İşte ağızda kıyır kıyır dağılan leblebili kurabiye tarifi...

Öncelikle kullanacağımız leblebi ununu nasıl hazırlayacağımızı açıklayalım. Ama ben unla yapmaya uğraşamam derseniz hazırı da satılıyor merak etmeyin:) Kavrulmuş tuzsuz sarı leblebiyi rondoda un haline getirin. Tamamen pürüzsüz un kıvamında olması için ince bir süzgeçten geçirin.

Ben bir kaç seferdir çok az türk kahvesi ve tarçın da ekliyorum yiyenler tadına doyamıyor şiddetle tavsiye ediyorum. Size orjinal tarifini vereceğim siz dilerseniz damak tadınıza göre zenginleştirebilirsiniz.

Leblebi tadını seviyorsanız tarif defterinize yazacağınız favori kurabiyeniz olacak emin olun.

Hazırsanız başlayalım.

LEBLEBİLİ KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 125 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
  • 2 su bardağı leblebi unu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

LEBLEBİLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

✔️ Karıştırma kabına pudra şekerini ve tuzsuz tereyağını koyup karıştırın.
✔️ Azar azar kontrollü bir şekilde leblebi ununu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Görüntüsü tamamen size kalmış isterseniz ortasına leblebi de koyup süsleyeblirsiniz.
✔️ Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri