Krep kahvaltıların yıldızıdır. Çikolatalı meyveli tüketiyor bizim çocuklar, ama ben arasına peynir ve yeşillik koymayı tercih ediyorum. Bazen tavuklu krep sarma gibi yemeklerde de kullanıyorum.
Bugün sizlere lezzetine doyamayacağınız her türlü tarifinizde kullanacağınız krep tarifi vereceğim. Buyrun o eşsiz tarif...
ORJİNAL KREP HAMURU TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 3 adet yumurta
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
ORJİNAL KREP HAMURU TARİFİ NASIL HAZIRLANIR?
✔️ Yumurtayı derin bir kaseye alıp köpürtmeden çırpın.
✔️ Sütü ve zeytinyağını ilave edip çırpmaya devam edin.
✔️ Tuzu ve azar azar un ilave ederek kepçeye yapışacak ama akışkan bir kıvamda olacak şekilde hamuru hazırlayın.
✔️ En son hamurunuzu ince biz süzgeçten mutlaka geçirin ki pütürdü hiç kalmasın ve hamurunuz pürüzsüz olsun.
✔️ Tavayı peçete ile çok az yağlayın. Kepçeyle hamurdan alıp tavaya incecik dökün. Altını çok kısmayın orta ateşte olsun. Hamurun altı pişince tavayı sallayın Eğer hamurunuz hareket ediyorsa altı pişmiş demektir. Ters çevirip diğer tarafı da kızartıp tezgaha alın. Eğer tezgahta yeriniz varsa pişen krepleri yan yana koyup soğuduktan sonra üst üste alın ki hamurlaşmasın.
Bu kadar:) Krepi ister kahvaltıda ister iç harçları hazırlayıp yemek olarak istediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.