Kuru fasulyeli arapsaçı yemeği tarifi

Giritliler tarafından sıkça yapılan bu yemek sağlıklı olmasının yanında oldukça besleyici özelliklerede sahiptir. Genelde salçasız yapılan bu yemek bazı bölgelerde salçalı olarakta yapılmakta.

Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 2 demet arapsaçı (taze rezene ile aynı bitki)
- 1 adet ortaboy soğan
- 3 adet taze soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Terbiyesi için;
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- 1/ 2 fincan su

Yapılışı

  • Arap saçlarını ayıklayıp, yıkayıp doğrayalım.
  • Tencereye küp küp doğranmış kuru soğanı ,taze soğanları ve arapsaçlarını alalım.
  • Üzerine sıcak su koyup, Arapsaçları yumuşayana kadar pişirelim.
  • Daha sonra haşlanmış fasulyeyi ilave edelim
  • Kaynayınca üzerine zeytinyağını dökelim, tuzunu ilave edelim pişmeye bırakalım.
  • İndirmeye yakın terbiyesi için un, limon suyu ve suyu iyice çırpıp yemeğe yavaş yavaş ilave edelim.
  • Bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım.

Afiyet olsun...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri