KURU PATLICAN KEBABI İÇİN MALZEMELER
- 5 adet kuru patlıcan
- 5 adet kuru domates
- 5 adet kuru biber
- 1 adet kuru sağan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı kadar kavurma (Lezzet vermesi için)
- Tuz
- Bir miktar su
KURU PATLICAN KEBABI İÇİN MALZEMELER
- 1 litre kaynatın. Kaynayan suyun içerisine patlıcanları atıp 5 dakika haşlayın. Patlıcanları kevgir ile bir tabağa alın.
- Aynı suya domates, biberleri de atıp haşlayın. Aynı şekilde kevgir ile tabağa alın.
- Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve zeytinyağını koyup kavurun.
- Salçaları ekleyip salçaların kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
- Sarımsakları ince ince doğrayıp bir iki kez karıştırın.
- Haşladığınız domates, biber ve patlıcanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- En son kavrulmuş eti ekleyin.
- Üzerine 2.5 su bardağı sıcak suyu ve damak tadınıza göre tuzu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp yaklaşık 1 saatte pişirin.
Öneriler
Lezzetini artırmak için et suyu ilave edebilirsiniz.
Yanına pilav ve sarımsaklı yoğurtla enfes bir akşam yemeği olabilir.
Kuru sebzeleri yazdan kendiniz yemeklik kurutabileceğiniz gibi güvenilir bir aktardan yada organik satan dükkanlardan kolaylıkla temin edebilirsiniz.
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
- Kurutulmuş sebzeler yüksek antioksidan, demir ve lif kaynağıdır.
- Kuru patlıcan kabızlığa iyi gelir.
- Kuru sebzeler diyet yapanlar uygundur.
- Sağlıklı beslenmek için kış mevsiminde biber, patlıcan,domates almayın. Her türlü yemekte kuru sebzeleri kullanabilirsiniz.