Kilis'in meşhur tatlılarından biridir Cennet Çamuru.
Kilis mutfağına Halep'ten gelmiş bu tatlı. Halep'te yaklaşık üç dört asır önce bulunan Osmanlıca bir tarif kitabından çıkıp denene denene ve üzerinde birtakım değişiklikler yapılarak günümüze gelmiş.
Kaymaklı künefe tadında oluyor. Orjinalinde Kilis’e özgü yalnızca bahar aylarında yapılan bir kaymak türü olan Kilis kaymağı ile yapılıyor. Kadayıfın en kolay ve lezzetli hali diyebiliriz. Tadanları kendine hayran bırakan bu lezzeti mutlaka deneyin.
KİLİS USULÜ CENNET ÇAMURU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 200 gram çiğ kadayıf
- 150 gram tereyağı
- 150 gram toz antep fıstığı
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Üzerini süslemek için; kaymak, dondurma, antep fıstığı
KİLİS USULÜ CENNET ÇAMURU TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle tencereye suyu ve şekeri alıp ocağın altını açın. Karıştırarak kaynamaya bırakın. 5 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
✔️ Bu arada yuvarlak bir tepsiyi ocağa koyun. Tereyağını ekleyip eriyince kadayıfları koyun. Karıştıra karıştıra kadayıfların rengi dönene kadar kavurun. Çok fazla kavrulmamalı. Rengi hafif dönünce fıstığı da ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra sıcak şerbeti ekleyin. Kadayıflar yumuşayıp şerbeti tam çekince tatlı hazırdır.
✔️ Servis tabağına çok kalın olmayacak şekilde yayıp ara ara kaymak koyup servis edebilirsiniz.Sıcak ya da soğuk yiyebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.