Cheesecake seviyorum ama yapmaya üşeniyorum diyenlere muhteşem bir tarifimiz var. Kıtır tabanı, üstündeki lokum gibi muhallebisiyle her çatalda aklınızı başınızdan alacak bu lezzeti, her misafirinize yapmak isteyeceksiniz. Çikolata severleri buraya alalım, çay keyfinizi ikiye katlayalım.
Kremalı çikolatalı tart tarifi için hangi malzemeler gerekli?
Tabanı için;
➞ 100 gr tuzsuz tereyağı
➞ Yarım su bardağı toz şeker
➞ 1 adet yumurta
➞ 2 su bardağından çok az fazla un
➞ 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
➞ 3 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
➞ 5 su bardağı süt
➞ 1 su bardağı şeker
➞ 1 su bardağı un
➞ 1 paket vanilya
➞ 3 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için;
➞ 1 kutu krema (200 gr)
➞ 80 gr bitter çikolata
➞ 80 gr sütlü çikolata
Kremalı çikolatalı tart nasıl yapılır?
✔️ Öncelikle muhallebisini hazırlayalım. Tencereye sütü, unu ve şekeri alıp karıştırın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp vanilyayı ve tereyağını ekleyin. Ara ara karıştırın ki üzerini kabuk bağlamasın.
✔️ Taban hamurunu hazırlayalım. Yoğurma kabına tereyağı, yumurtayı, şekeri, kabartma tozunu, kakaoyu alıp yoğurun. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 28 cm çapındaki kelepçeli kalıba güzelce yayın. Kenarlarını 5 cm kadar yükseltin. Çatalla delikler açın.
✔️ Soğuyan muhallebiyi üzerine dökün.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk kadar kontrollü pişirin.
✔️ Minik bir tencereye kremayı koyup ısıtın, kaynamasın. İçerisine çikolataları ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
✔️ Fırından çıkan ve soğuyan pastanın üzerine hazırladığınız pürüzsüz çikolata sosunu dökün.
✔️ Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1 gün bekletin.Vaktiniz yoksa 3-4 saat sonra da dilimleyebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın